söndag 11 april 2010

April bjuder på crêpes!

I april är Husmodern lite wild n'crazy och lagar crêpes - orientaliska sådana. Husmodern har sålunda ett djärvt och nydanande recept på den orientaliska fyllningen:

Strimla 2 fläskkotletter eller ca 3 hg skinkschnitzel och bryn det fint. Dofta över 1/2 tsk curry och 1/2 tsk paprika. Blanda i ca 1 dl tunnstrimlad purjo, 1 röd och 1 grön paprika skurna i tärningar. Låt allt småputtra 5-10 minuter.Rör ner 1 burk böngroddar (finns i större butikskedjor och varuhus-livs) och 3-4 hg rensade räkor. Smaka av med salt, soja och ev. 1-2 msk sherry eller vitt vin.

Jag följde receptet någorlunda men tog i betydligt mer än Husmoderns enligt egen mening säkert mer än djärva "doftande" av sammanlagt 1 tsk "kryddor" till denna enorma proteinmängd, jag menar 1/2 tsk curry till 3 hg schnitzel + 3-4 hg räkor? Skvätte i lite sherry för att vara lydig. Sedan virade jag in fyllningen i pannkakor som jag gräddat i förväg och lät bli att gratinera dem i ugnen som Husmodern föreslog. Olydigt.

Det blev inte särskilt gott. Orientaliska crêpes gick inte hem hos någon i hushållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar