tisdag 18 maj 2010

Aaaa.. asbestknäcke?

"Knäckebröd blir mycket godare och mörare om det rostas men det finns bara två sätt att göra det på utan att man behöver passa det varje sekund. Antingen på asbestplatta ovanpå spisen eller på plåt i medelvarm ugn."
Husmoderns tips i maj månad förbryllar mig något. Är det någon som har en asbestplatta för knäckebrödsrostning hemma? 

3 kommentarer:

  1. Jag tror att mamma har några gamla takskivor i asbest kvar i traktorgaraget... kanske skall ta en... eller nä, jag skippar nog det.

    SvaraRadera
  2. varför stoppar inte husmodern knäckebröt i brödrosten som vanligt folk? Kanske hade hon en sån där fräck rost där man fick vända på skivorna och det var då hon passade dem varje sekund...

    SvaraRadera
  3. Minst två av asbestskivorna i garaget exploderade tyvärr en långfredag för ett par år sedan när vi skulle grilla och använde dem som vindskydd när vi tände brasan. Så mycket för den eldfastheten! Fast å andra sidan skulle de bitar som blev kvar mycket väl kunna räcka till en knäckemacka.
    Vad gäller idén med brödrosten kanske husmodern ville rosta hela runda knäckeskivor (ni vet såna där med hål i mitten). Svårt att prega ner i rosten.

    SvaraRadera