Kycklinglevern var redan från början utesluten eftersom min sambo (den gravida vegetarianen) skulle mättas med anrättningen så fort hon kom innanför dörren. Och då ser jag att, där, på sidan 172, finns även receptet till Risotto med svamp. Perfekt, en rätt som lagas med hög frekvens i vårt hushåll, det här kan jag snabbt röra ihop tänkte jag, husmodersriktigt och allt.
Jag valde dock att koka risotton mer som jag brukar, det lät så torrt och trist som Husmodern vill ha det. Det är här jag binder ris för egen rygg. Jag brukar ju koka risotto lite mer som den bör kokas, men småskvättar buljong tills rätt konsistens är uppnådd, så det blir ju till att passa risotton och röra en hel del. Mer arbete, bättre resultat. Det finns inga genvägar till den perfekta risotton som farbror Barbro skulle säga.
Ingredienser till svamprisotto finns i princip alltid hemma och nu kunde jag glädja både mig och sambon med en trattkantarellvariant. Trattkantarellerna plockades på Göran Perssons vis och torkades innan vi fick dem i julklappsstrumpan. Jag passade även på att finskiva och hysta i tre champinjoner som låg och skräpade i kylen överblivna från helgens pizzabak.
Trattkantarellrisotto

Ha det gott!
Ser att svampen kommer till bra användning, bara drygt ett halvår kvar till ny trattissäsong...
SvaraRaderaFör att inte tala om pepparen. Julens gåvor i en enda rätt. Jag förutsätter att du rev parmesanen på microplane-järnet du fick!
SvaraRadera