lördag 20 mars 2010

19/3 Fisk i gryta

Husmoderns recept ser ut så här: Varva lätt tinad fryst fisk i skivor eller färska filéer med finskuren purjo, avrunna burktomater, salt, peppar och basilika eller oregano. Lägg på några smörklickar och koka under lock ca 15 minuter.

Det lagade jag inte.

Det här lagade jag: Skär potatis, sötpotatis, morot och fänkål i bitar. Bryn det i olja i en stor gryta. Hacka lök och vitlök - skicka ner det efter potatis och annat. Häll på en redig skvätt sherry och låt det koka in. Häll på ca en liter fiskbuljong - koka upp. Häll i en burk hela tomater av bra sort - koka upp. Krydda med saffran, fänkålsfrö, salt och peppar. Häll i rätt mycket grädde och smaka av med hummerfond.När smaken är rätt lägger du i fisk (i mitt fall lax) skuren i bitar och när det är färdigkokat ett gäng räkor. Servera genast med hackad persilja, chiliaioli och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar