15/2 och Sigfrid är den som hyllas bör.
Husmodern säger:
Baconpannkaka i ugn, vitkålssallad med apelsin.
Skär ett paket bacon i strimlor och knaperstek i långpanna i ugn. Häll i pankakssmet, sid 154, och grädda som ugnspannkaka.
På jobbet har det de senaste dagarna förts ett flertal diskussioner som alla berört ämnet fläskpannkaka. Dessutom hade en kollega med sig fläskpannkaka som lunchlåda idag och då fanns det inget annat att göra än att kila hem och själv bygga ihop en läckerhet.
Baconet blev sidfläsk som skars i 2x2x1 cm stora bitar och lades i en form. Pannkakssmeten från sid. 154 fick en mindre modifikation. Jag tyckte att Husmodern var snål med ägg; 2 ägg, 6 dl mjölk, 3 dl vetemjöl, 1/2 tsk salt, 2 msk smör eller margarin ändrades.

200 g sidfläsk
2 ägg
3 dl mjölk
2 dl vetemjöl
salt och smör efter behov
Sidfläsket ugnsstektes sakta i formen.
Smeten hälldes på.
Gräddning.
Njutning med lingonsylt.
Jag gjorde en smet lagom för två portioner, en nu och en senare.
Ha det gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar