Steg 1:
Bena ur och knyt ihop steken till en jämntjock limpa.
Rimma lammet i ca fem timmar i 2 liter vatten 2 dl salt och en näve socker.
Steg 2:Värm ugnen till 175 grader. Ta upp lammet och torka det torrt. Hetta upp rejält med smör i en gryta och bryn lammet snyggt runt om. Lägg i grovt skurna rotsaker, rödlök och fem - sex vitlöksklyftor. Bryn dem med i några minuter. Slå på en flaska rött vin och lika mycket kokande vatten, smaksätt med fond och rejält med örtkryddor tex lagerblad, salvia, dragon eller vad du har hemma/gillar. Lägg på lock och ställ in i ugnen i ca fem timmar. Slå över sky lite då och då.
Steg 3: När lammet är klart fiskar du ur grönsakerna och puréar dem. Späd med spadet från grytan och rör i en klick smör för smaken. Ta bort steksnöret och skär lammet i tjocka skivor, försöker man skära för tunnt kommer det falla sönder för det är ett mört lamm vi talar om. Servera med tex bönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar